Kultúra

2015.07.01. 10:44

Verdi gála Ausztriában

Veszprém - Ausztriában vendégszerepelt Veszprém Város vegyeskara, Verdi műveiből adott elő részleteket.

Balla Emőke

A Nagy Verdi gála címmel hirdetett koncerteken Ausztriában két helyszínen, Burg Finkensteinben és Grazban hangzottak el részletek Giuseppe Verdi Nabucco, Rigoletto, A végzet hatalma, Traviata, Aida és Ernani című operáiból. A közreműködő Osztrák-Magyar K. u. K. Szimfonikus Zenekart a Bécsben élő Barnás Antal vezényelte, szólót énekelt Fodor Beatrix szoprán, Balczó Péter tenor és Clementis Tamás basszus. A kórus részleteket Veszprém Város Vegyeskara adta elő, tájékoztatott Szabóné Antal Edit.

Az operagála szólistái és karnagya mellett Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának művészeti vezetője, karnagya
Fotó: Veszprém Város vegyeskara

Az első hangverseny Finkenstein közelében volt, a Faaker See-re szép kilátást nyújtó hegytetőn, egy amfiteátrum-szerű szabadtéri színpadon. A hét-nyolcszáz fős közönség állva, vastapssal hálálta meg az előadást. Másnap a grazi Schlossbergen, a Kazamaták-színpadán léptek fel a művészek. A gyönyörű környezetben lévő különleges előadóteremben telt ház, mintegy 1800 néző előtt nagy sikert aratott az előadás.

Szabóné Antal Edit hozzátette: Veszprém Város Vegyeskara számára újszerű élmény volt, hogy egy opera-gála részesei lehettek, érdekes elkalandozni a vokális zenének erre a területére is. A kórustagok bíznak benne, máskor is lesz hasonló feladatuk és fellépési lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!