Kultúra

2015.08.23. 10:15

Vasútmodellek tárlata

Balatonfüred - Egy 250 méter hosszú analóg terepasztalon csaknem 400 méternyi pályahosszon, valamint egy 60 méteres digitális terepasztalon vonat, épület és több tereptárgy lesz látható augusztus 29-én és 30-án a Nemzetközi vasútmodell-kiállításon.

Prevics Éva

Az EUROTRACK szervezet (Vasútmodellező Klubok Európai Szövetsége) kiállítását minden évben valamelyik tagországban rendezik meg. Az idén 25 éves veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub a szövetség egyetlen magyarországi tagja, még 2011-ben nyerte el a rendezési jogot. A balatonfüredi kiállításon angol, francia, német, belga, holland, osztrák, olasz, román, szlovák és hazai veszprémi, győri, szegedi és tapolcai modellezők mutatkoznak be a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Minden ország a saját vasútjára jellemző járműveket hozza el, így egy nemzetközi járműparádét láthatnak a nézők.

A különböző nemzetekre jellemző vasútbemutatóval készülnek
Fotó: archív

A klubok igyekeznek a terepasztalokon bemutatni országuk tájait, kultúráját, vasútállomásait, épületeit is. A kiállítás mellett bemutatók is lesznek, a kiegészítő elemek készítését lehet megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!