Kultúra

2016.05.21. 13:29

Változatos repertoár - Három tánccsoport is bemutatkozott

Balatonfűzfő – Néptáncgálával zárta tagjainak bemutatkozó fellépéssorozatát az idei évadban a Balatonfűzfői Fiatal Művészek Klubja pénteken.

Marton Attila

A klubot balatonfűzfői, és a városhoz kötődő fiatal művészek alakították, idén januárban minden művész színpadra lépett a magyar kultúra napján szervezett ünnepségen, majd azóta a sorozat egyéni bemutatkozásokkal folytatódott. Ennek részeként jazzkoncertet tartottak, majd irodalmi estet is rendeztek. A sorozat mostani állomásán néptánccsoportok mutatkoztak be a Vágfalvi Ottó Művelődési Központban, ugyanis Váradi Bence, a klub egyik tagja néptánctanár. A gálán a Balatonalmádi Néptáncműhely felnőttekből és gimnazistákból álló csoportja, a Gurgolya gyermek tánccsoport, és az együttes óvodásokból álló Kökörcsin tánccsoportja adott műsort. Az együttes művészeti vezetője Kreutz Károly, Váradi Bence az óvodások produkcióját tanította be.

A legidősebbek moldvai, bonchidai magyar és román táncokat, visai táncokat, és egy szatmári lánytáncot mutattak be. A Gurgolya gyermektánccsoport kalocsai és szatmári táncok mellett egy rábaközi pünkösdölőt is előadott, míg az óvodások népi gyermekjátékokkal léptek fel. A három csoportban az est során mintegy negyvenen mutatták be tudásukat.

A néptáncgála egyben az évad utolsó rendezvénye is volt a klubnak, amely ősztől további programokat szervez majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!