Kultúra

2016.05.17. 17:30

A Pannon Várszínház művészei nyáridőben sem pihennek

Veszprém - Kezdődik a Pannon Várszínháznál a nyári szezon - a teátrum a tervek szerint közel negyven előadást mutat be, főleg szabadtéren.

Kutasi Zsófia

A megyében új helyszíneken, de a megyehatáron túl is fellép a társulat: Veszprém mellett Ajkán, Alsóörsön, Pápán, Balatonakaliban, Balatonlellén és Fehérvárcsurgón.

A várszínházi esték programsorozatban a megyeszékhelyen a hajdani várbörtön udvarán lesznek előadások; július 29-én Presser Gábor-Sztevanovity Dusán- Horváth Péter A padlás, valamint július 30-án Máté Péter-S. Nagy István Egy darabot a szívemből című előadását láthatja a közönség, utóbbit negyvenedik alkalommal.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere (jobbra) kiemelte, hat éve tart az együttműködésük a várszínházzal. Balra Vándorfi László Fotó: Kutasi Zsófia

Hagyományos helyszínnek számít az alsóörsi amfiteátrum, amely az erdőben mintegy ezerötszáz néző befogadására alkalmas. Itt augusztus 6-án Tolcsvay László-Müller Péter-Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rock- operáját láthatja a közönség. Szintén bevált helyszín az alsóörsi strand, ahol gyermek-előadást - Heltai Jenő a Szépek szépe című mesejátékát, valamint július 22-én Szüle Mihály-Walter László-Harmath Imre Egy bolond százat csinál című zenés bolondságát láthatják az érdeklődők.

Ajkán július közepén a Varidance társulat és a Pannon Várszínház művészei adnak show-műsort, a színház augusztusban pedig a Dzsungel könyvét viszi színre. Augusztus 20-21-én az Ajkai randevún a főtéren egész napos színházi és koncertelőadások lesznek. Balatonlellén öt színházi estét ad a várszínház.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere kiemelte, hat éve tart az együttműködés a várszínházzal, amely egyre jobban kibővül, többek között újabb helyszínekkel: a művelődési házban is fellép a társulat.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója kiemelte, a változatos helyszínek mellett a műfaji sokszínűség továbbra is jellemző a repertoárra. Az együttműködői segítségek mellett elsősorban a nézők támogatására számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!