Kultúra

2016.12.19. 16:05

Ünnepi programokat tartottak Isten dicsőségére

Nyárád - Az adventi időszak minden vasárnapján értékes programokkal várták a falu lakosságát. Az ünnepi műsort szeretetvendégség és helyi kézműves termékek vására követte.

Földesi Gábor

- A nyárádi adventi prog-ramokat úgy állítottuk össze, hogy megmutassuk; a református egyház nagyon színes és nyitott világ, mindenféle stílus megfér benne, ami Is-ten dicsőségéről szól. Így volt klasszikus népzene betlehemes játékkal, Parola Csaba (orgona) és Varga Ernő (szaxofon) koncertje, valamint hallhattunk egyházi könnyűzenét is a Bárka Band jóvol-tából - mesélte a nyárádi adventről a Naplónak Baráth Julianna református lelkipásztor.

A győri Bárka Band a keresztyén könnyűzene nyelve segítségével szólítja meg a közönséget
Fotó: Polgár Szilárd

A győri Bárka Band, a Győri Református Egyházközség dicsőítő zenekara, akik a keresztyén könnyűzene nyelvén szeretnék továbbad-ni az örömhírt: Isten Krisz-tusban eljött a világba, hogy megmentse, megváltsa és örök élettel ajándékozza meg az embereket.

A Bárka Band basszusgitárosa Wagner Tamás győri református lelkész, aki a nyárádi zenés istentiszteleten is hirdette az igét. A település adventi program- sorozatának záró vasárnapján a vers délutánját tartották, ahol Tóth Péter Radnóti-díjas versmondó és a Nyárádi Dalárda lépett fel.

- Baráth Julianna tiszteletes asszonynak is köszönhetően színesebbek lettek adventi programjaink. A betlehemünket negyedik éve a közössé- gi ház udvarán helyeztük el, ahol az adventi koszorú is megtalálható - fogalmazott újságunknak Pajak Károly, Nyárád polgármestere.

- Az adventi istentiszteletek közül kettő nem a református templomban, hanem a kultúrházban lett megtartva, mert ennek az épületnek nagyobb a befogadóképessége. Szerencsére nagyon látoga-tottak a rendezvényeink, és itt a község lakói felekezeti hovatartozástól függetlenül is találkozni tudnak - jegyezte meg a Naplónak a polgár-mester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!