Kultúra

2015.05.17. 06:57

Ünnepelt a tánccsoport

Veszprém-Gyulafirátót – Gálaműsorral ünnepelte fennállásának tizenötéves jubileumát a Rozmaring Tánccsoport.

Marton Attila

A Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület tánccsoportja Timer Jánosné Teri néni kezdeményezésére alakult 2000-ben, mondta érdeklődésünkre Heiligné Hauck Veronika, a Rozmaring Tánccsoport művészeti vezetője, aki 2003 óta irányítja az együttest.A táncosok mindenekelőtt keringőre és polkára mutatják be mozdulatsoraikat, az alaplépések legtöbbször Manninger Miklós és Wenczl József koreográfián alapulnak, magyarázta a művészeti vezető. Czaun János, a városrészi önkormányzat vezetője a szombati gálaműsor elején köszöntőjében méltatta a helyi közösségi és kulturális életet, míg Brányi Mária, veszprémi alpolgármester arról beszélt, a magyarországi németek az egyik legaktívabb kisebbségnek számítanak hazánkban.

 

A táncegyüttes a nyugdíjasoknak szervezett Ki mit tud? vetélkedőn többször ért el első helyezést. Gyakran kapnak felkéréseket, így a környező települések mellett rendszeres fellépői a veszprémi Gizella Napoknak is, emellett az eltelt másfél évtizedben bemutatkoztak már Nagyatádon, Budapesten, Sopronban, valamint Veszprém németországi testvérvárosában, Passauban is. A táncegyüttes létszáma 10-15 fő között mozog, valamennyi tag helyi.Az együttes a gyulafirátóti Művelődési Házban rendezett jubileumi műsorában a Rozmaring Tánccsoport mellett a német nemzetiségi egyesület dalköre, Cziráki Bettina és Cziráki Bálint páros is szerepelt, Timer Jánosné a csoport megalakítására emlékezett, valamint fellépett a Gyulaffy László Általános Iskola német nemzetiségi tánccsoportja, és a Herendi Vergissmeinnicht Tánccsoport is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!