Kultúra

2016.05.27. 17:49

Üldöztetés és harc a 17. századi Írországban

Veszprém – A tizenhetedik századi Írországba vitte el a nézőket a Forte Társulat és a Szkéné Színház Helen Edmundson többszörös díjnyertes Irtás című művének bemutatásával.

Kutasi Zsófia

A történet Cromwell idejébe repít vissza, amikor a brit gyarmatosítás mintegy előkészítéseként írek tömegeit végezték ki vagy száműzték hazájából. Robert Preston angol földesúr ír feleségével Írországban próbál szerencsét, birtokának gyarapításával. Az üldöztetés alatt a politikát választja. A felesége elhagyja és szembeszáll a kíméletlen kormányzóval.


Az alkotók a nehéz témát sötét hangulattal fokozták a színpadon. Az izgalmas történetet kellő ritmusban, lépésről lépésre felépítve tárták a nézők elé. A ballada cselekményét a stilizált jelmezekkel, minimális díszlettel még hangsúlyosabbá tették. Jellegzetes és erőteljes képek, hatások, izgalmas történet – a darab kortárs alkotásként megfelelő helyet kapott a Tánc fesztiváljának programsorozatában.

A produkciót a Hangvillában tekinthették meg a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!