Kultúra

2017.06.01. 16:26

Újrahasznosuló anyagok a bemutatkozó tárlaton

Pápa – Utcagaléria néven helyi diákok számára biztosítana önkifejezési lehetőséget kirakataiban a pápai Közösségi Bolt, az első kiállító Dabóczy Orsolya.

Laskovics Márió

Takács Balázs, a Nyugat-Magyarországi Adomány Pontok programfelelőse közölte, szombatonként sok diák tölti a pápai Közösségi Boltban a szabadidejét, ezért lehetőséget biztosítva számukra az önkifejezésre, Utcagaléria néven új kezdeményt indítanának. Az első bemutatkozó, Dabóczy Orsolya, a Türr István Gimnázium tanulója „No. 1” címmel első ízben mutatja be képzőművészeti alkotásait június 1. és 17. között a bolt kirakataiban.

 

Dabóczy Orsolya és Takács Balázs a kirakat előtt

A mosolygós, életvidám lány életében mindig is fontos volt a művészet, de pár éve kezdett aktívabban foglalkozni a képzőművészettel. Előtte a zene és a színház játszották a főszerepet, melyek mindmáig inspirálják az irodalommal karöltve. Alkotásai valahol fél úton helyezkednek el a festmény és az installáció között, valamint az összkép szerves részét képezi a címadás is.

 

Ars longa, vita brevis – A művészet örök, az élet rövid című alkotással

- Másfél éve kezdtem el alkotni, megtalálva a formát. Kész, számomra inspiráló, olykor lomis piacról beszerzett anyagokból hozok létre valami rendhagyót. A körülöttem és a bennem lévő világot dolgozom fel – mondta a fiatal művész, aki az újrahasznosítás jegyében képes szinte bármit – például festékmaradványokat, mozaiktükröket, műköröm mintákat - felhasználni alkotásaihoz.

 

A fiatal művész és Ars poetica-ja

Ars poetica című összeállítása tulajdonképpen képkeretbe lógatott, kiégett, virágszirmokkal megtöltött izzó, melyről elárulta, azt fejezi ki, hogy szeretne világosságot teremteni, s az embereket gondolkozásra serkenteni. Művészetével bizonyítja, el lehet hagyni a járt utat, illetve kell, hogy saját látókörünkön kívül is felfigyeljünk a világ esszenciáira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!