Kultúra

2017.06.11. 19:35

Újrahasznosítható anyagok a pápai tárlaton

PÁPA - Utcagaléria néven helyi diákok számára biztosítana önkifejezési lehetőséget kirakataiban a pápai Közösségi Bolt, az első kiállító Dabóczy Orsolya.

Laskovics Márió

Takács Balázs, a Nyugat-magyarországi Adománypontok programfelelőse közölte, szombatonként sok diák tölti a pápai Közösségi Boltban a szabadidejét, ezért - lehetőséget biztosítva számukra az önkifejezésre - Utcagaléria néven új kezdeményezést indítanának. Az első bemutatkozó, Dabóczy Orsolya, a Türr István Gimnázium tanulója első ízben mutatja be alkotásait a bolt kirakataiban.

A lány életében mindig is fontos volt a művészet, de pár éve kezdett aktívabban foglalkozni a képzőművészettel. Alkotásai valahol félúton helyezkednek el a festmény és az installáció között, s az összkép szerves részét képezi a címadás is.

Dabóczy Orsolya az Ars longa, vita brevis - A művészet örök, az élet rövid című alkotással
Fotó: Laskovics Márió

- Másfél éve kezdtem el alkotni, megtalálva a formát. Kész, számomra inspiráló, olykor lomis piacról beszerzett anyagokból hozok létre valami rendhagyót. A körülöttem és a bennem lévő világot dolgozom fel - mondta a fiatal művész, aki az újrahasznosítás jegyében képes szin- te bármit felhasználni alkotásaihoz.

Ars poetica című összeállítása tulajdonképpen képkeretbe lógatott, kiégett, virágszirmokkal megtöltött izzó, melyről elárulta, azt fejezi ki, hogy szeretne világosságot teremteni, s az embereket gondolkozásra serkenteni. Művészetével bizonyítja, el lehet hagyni a járt utat, illetve kell, hogy saját látókörünkön kívül is felfigyeljünk a világ esszenciáira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!