Kultúra

2016.08.23. 14:01

Forradalom előtt és után - Egyháztörténeti konferencia a főiskolán

Veszprém - Forradalom előtt és után. A veszprémi egyházmegye 1945-1972 között címmel szervez egyháztörténeti konferenciát az érseki hittudományi főiskolán.

Balla Emőke

A 2013-ban újjáalakult Veszprémi Érsekség Egyháztörténeti Bizottsága harmadik alkalommal rendezi meg a tudományos programot.

A konferencián templomfelújításokról is  tartanak előadást
Fotó: Penovác Károly

Olyan új kutatási eredményeket tartalmazó előadásokat várnak, amelyek a püspökség életét mutatják be ebben az időszakban. A mai és holnapi szimpózium a tavaly megrendezett Háborús idők. A veszprémi egyházmegye a második világháborúban című konferenciához illeszkedik, a feldolgozandó időszak tekintetében annak folytatása, tájékoztatott Karlinszky Balázs, a Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár levéltár igazgatója. A résztvevők előadásokat hallhatnak Veszprémről, mint püspöki székvárosról, a püspökök és a püspöki aula tevékenységéről, az egyházmegye életéről.

A szervezők célkitűzése, hogy lehetőség szerint minél tágabb nézőpontból mutassák be azokat az eseményeket, amelyek az 1956-os forradalomhoz vezettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!