Kultúra

2015.11.23. 19:01

Új életre kelt tárgyak

Dudar – Kosarak újságpapírból, ceruzatartók, képkeretek spatulából, mécsesek dunsztosüvegekből, hópelyhek PET-palackok aljából – újrahasznosított anyagokból készült használati és ajándéktárgyakból nyílt kiállítás a művelődési házban. A kezdeményezést lapunk is támogatta.

Kutasi Zsófia

Harmadik éve vesz részt az önkormányzat az Európai hulladékcsökkentési hét programban. A határokon átnyúló európai kezdeményezéshez kapcsolódva minden évben új témákat kreatívan valósítanak meg a településen. Idén a kulturális közfoglalkoztatottak bevonásával az újrahasznosítás jegyében, használati és ajándéktárgyakat készítettek felnőttek és gyerekek. Tóth Edina Kitti polgármester elmondta, a kiállítás tárgyaiból árverést tartanak, melynek bevételéből a játszósarok eszközállományát bővítik. Péntek délután pedig óvoda- és iskolapedagógusok, gyerekek, önkéntesek részvételével foglalkozásokon az érdeklődők kipróbálhatják és megtanulhatják többek között a papírfonás technikáját is. – Nagyon sok olyan tárgy vesz körül bennünket, melyek egy részéből használat után némi ötlettel és kreativitással új tárgyakat lehet létrehozni – nyilatkozta a polgármester.

A programot Varga Edit kulturális közfoglalkoztatott koordinálta. Elmondta, az ötleteket az internetről szerezték, az önkormányzati konyháról konzervdobozokat kaptak, de több tucat régi Naplót is felhasználtak, melyekből kosarakat fontak. A gyerekek mellett a szülőket, családokat is bevonták a programba. Készültek többek között ceruzatartók, képkeretek spatulából, dunsztosüvegekből mécsesek, hógömbök, vázák, PET-palackok aljából hópelyhek, ékszertartók, műanyag palackból lámpások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!