Kultúra

2017.04.05. 16:24

Több zirci gyereket is díjaztak a Csodadoki rajzpályázaton

Veszprém - Idén összesen 118 rajz alkotója kapott elismerést a hazai gyermekorvosaink áldozatos munkája, hivatás- és gyermekszeretete előtt tisztelgő Csodadoki rajzpályázaton.

Kutasi Zsófia

Az országos legjobbak mellett a megyei dobogósok és a zsűri által kiemelt száz legszebb alkotás készítői is a kitüntetettek közé kerültek. A tavaly ősszel meghirdetett Csodadoki rajzpályázaton összesen 1012 gyermek vállalkozott arra, hogy saját doktor nénijével, illetve doktor bácsijával kapcsolatos kedvenc történetét megrajzolja, s ezzel háláját, köszönetét és szeretetét kifejezze.

A pályamunkákat a zsűri és a közönség idén is egymástól függetlenül értékelte. A 27 465 fő részvételével zajlott internetes közönségszavazás során a rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra összesen 35 451 szavazat érkezett. A tavaly ősszel meghirdetett rajzpályázat ünnepélyes díjátadóját a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában tartották, ahol számos meglepetés várta a legjobbakat.

Több zirci gyermek is kapott elismerést. A 10-12 éves korcsoportban a közönségszavazás során 618 szavazattal az első helyen végzett a 12 éves Tribel András. A zsűri különdíját Szabó Jázmin kapta. Veszprém megyében első helyezett lett és az Országos Mentőszolgálat különdíját kapta Nagy Martin Gábor, második Maser Márk, harmadik Tribel András lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!