Kultúra

2017.02.13. 18:10

Télűzés maskarában - Megteremtették saját hagyományukat

Várpalota - Ötletes jelmezekben, sípokkal, dobokkal és kereplőkkel felszerelkezve vonultak végig a Tési-dombon a Bán Aladár Általános Iskola kisdiákjai.

Szabó Péter Dániel

- A korábbi években volt lehetőségünk arra, hogy el-utazunk alsó tagozatos diákjainkkal a Moha községben rendezett farsangi hagyományőrző programra, a tikverőzésre, ám anyagilag és szervezésben is nagy terhet rótt mindez az intézményre, ezért három évvel ezelőtt saját rendezvény szervezésébe fogtunk.

Idén is kiszebábot égettek a télűző felvonulás zárásaként a diákok az iskola udvarán
Fotó: Szabó Péter Dániel

A vidám télűző felvonulást a városrészben élők is szívesen fogadták, sokan biztatják a gyermekeket, s be is állnak a menetbe, amikor körbemennek tanulóink a Tési-dombon. A nebulók is nagy kedvvel készülnek a programra, jelmezeket készítenek, minden évben nagyon várják a télűző rendezvényt - mondta el kérdésünkre dr. Juhász Attiláné, a Bán Aladár iskola igazgatónője.

Idén is nagy siker volt a felvonulás, a vidám menet résztvevői az egész városrészt körbejárták, hogy jókedvűen énekelve és hangoskodva űzzék el a telet. A sor elején egy kiszebábot vittek, amelyet a körút végén némi tanári segítséggel az iskola udvarán el is égettek a résztvevők. A programot farsangi mulatság zárta az intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!