Kultúra

2010.10.25. 16:02

Tehetséggondozási hálózat

Veszprém - A tehetséggondozási hálózat kiépítésére két veszprémi középiskola 19 millió forintot nyert.

Balla Emőke

A tehetséggondozási hálózat kiépítése és működtetése a Dohnányi Ernő zeneművészeti Szakközépiskolában és a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskolában című Támop-projekt két iskola közös részvételével, konzorciumi formában valósul meg.

A Dohnányi szakközépiskola 12 millió forintot,a Közgazdasági szakközépiskola közel 7 millió forintot nyert. A pályázati programban közös tevékenységként szerepel a pedagógusképzés, a módszertani anyag elkészítése, a tehetségpontokkal való együttműködés, a szakmai munkacsoportok létrehozása, mondta Molnár Péter projektmenedzser, a Dohnányi szakközépiskola igazgató-helyettese, aki saját intézményének programját is ismertette.

A program része a versenyekre való felkészítés, a mesterkurzusok és az Auer Akadémia szervezése, eszközbeszerzés. Ifj. Szathmáry Árpád, a projekt szakmai vezetője, a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója beszámolt arról, hogy intézményükben eddig is eredményesen zajlott a tehetséggondozás, a mostani projekt még nagyobb lehetőséget biztosít. Az összeget a szakközépiskola versenyek, a közgazdász pályázat, a délutáni foglalkozások és eszközbeszerzések finanszírozására fordítja.

A projektbemutató rendezvényen Ticz András verset szavalt, Fetter Szabina saját ifjú közgazdász pályázatát mutatta be, a zeneművészeti szakközépiskola diákjai  Tóth Anett, Csóka Levente és Czirok Zsuzsanna  Csóka Levente műveit játszották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!