Kultúra

2016.11.15. 20:40

Szavalóverseny rendeztek a Kisfaludy Galériában

Balatonfüred - A magyar nyelv napja alkamából rendeztek versmondó versenyt Balatonfüreden, melyre a határon túlról is érkeztek diákok.

Forgács Ádám

Balatonfüreden egy egész hétvégét szántak a magyar nyelv ünnepére. A háromnapos rendezvénysorozat második napján tartották az önkormányzat és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia Kisfaludy Sándor versmondó versenyét.

Szarvas József Jászai Mari-díjas színész, Szőcs Géza Kossuth-díjas költő, Farkas Wellmann Endre József Attila-díjas költő, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatója, Kéri Kitty színművész, a Kisfaludy Színház ügyvezető igazgatója, Ugron Zsolna író az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatója Fotó: Pesthy Márton


A magyar nyelv napja alkalmából 11-12. évfolyamos diákokat hívtak meg az ország különböző területeiről, de voltak diákok, akik a határon túlról érkeztek a rendezvényre.

Szabó Regina versmondó a Kosztolányi Dezső Középiskolából Fotó: Pesthy Márton

A versenyen részt vevőknek meg kellett tanulniuk a versenykiírásban szereplő kötelező verset, mely Kisfaludy Sándor Kesergő szerelem XV. éneke volt. Továbbá mindenki egy saját maga által választott verset hozott, aminek feltétele volt, hogy egy magyar kortárs költőtől származó négyperces legyen. A versenyt Tar Dániel nyerte Debrecenből.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!