Kultúra

2016.04.26. 18:20

Tehetségek szolgálatában

Várpalota - Huszonöt évvel ezelőtt alapított iskolánk mindig is a tehetséggondozást, illetve a nehéz helyzetben lévő diákok segítését tartotta a legfontosabb feladatának.

Szabó Péter Dániel

Deák Istvánné, a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola igazgatója mondta el mindezt az intézmény jubileumi gálaestjén a Jó Szerencsét Művelődési Központban. Az alapító-igazgató beszédében felidézte az indulás pillanatait, s beszámolt az iskola két és fél évtizedes fejlődéséről. Az egykori alapítványi általános iskolában ugyanis ma már gimnáziumi és szakiskolai képzés, valamint alapfokú művészeti iskola is működik, Várpalota mellett többek között Ajkán, Budapesten és Jásdon is vannak telephelyeik, mondta el Deák Istvánné.

Deák Istvánné igazgató hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy minden diákban megtalálják a szunnyadó tehetséget Fotó: Szabó Péter Dániel

Talabér Márta, Várpalota polgármestere is méltatta a negyed évszázados intézményt. – Létrehozni valamit, különösen egy iskolát, mindig sok küzdelemmel és nagy felelősséggel jár. Így volt ez ebben az esetben is, hiszen meg kellett győzni a szülőket: egy addig ismeretlen helyre és képzési formába írassák gyermekeiket. Végül azonban sikerrel jártak az alapítók, hiszen az elmúlt évtizedekben több ezer gyermek végezte el itt az iskolát – mondta el a polgármester, aki virággal köszöntötte Deák Istvánné igazgatót.

Modern tánc produkcióval is színpadra léptek az intézmény tehetséges nebulói

A folytatásban az intézmény volt és jelenlegi diákjai léptek színpadra, bizonyítva ezzel a tehetséggondozás iránt elkötelezett iskola kitartó munkájának fontosságát. Hangszeres produkcióknak éppúgy tapsolhatott a művelődési ház színháztermét megtöltő közönség, mint táncos előadásoknak, de az énekkar és a szólóénekesek is nagy sikert arattak.  A gála előtt a Thury-várban pedig a képzőművészek voltak a középpontban, hiszen a Farkas István művésztanár által megnyitott kiállításon a diákok legszebb alkotásait láthatta a nagyérdemű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!