Kultúra

2016.07.14. 19:15

Tánc, zene, művészet - A programok erősítik az összetartozást

Kerta, Kiscsősz - Szinte minden hétvégére jut egy falunap vagy egyéb közösségépítő rendezvény, amelyről nem hiányzik a jókedv, a zene, a tánc, a szórakozás.

Penk Tímea

A tizenkettedik kiscsőszi Pajtafesztiválon Kovács Norbert Cimbi és Gaschler Beáta kéthetes ikreit is megpillanthatták a legszerencsésebb látogatók. Több mint egy héten át a néptánc, a népzene és a népművészetek uralták a kistelepülést, ahol főző-, sütő- és szólótáncversenyt is hirdettek. Hahn-Kakas István már reggel hat órakor kereste a főzőhelyét, de a legjobb ételt Szabadi János és Papp Zoltán készítette.

Számos zenei és táncos együttes fellépése mellett bemutatták a Betyárjáték című darabot, lovasbemutatókat, beszélgetéseket, kiállításokat szerveztek. A rendezvény ideje alatt művésztanya, játszóház, kézműves-foglalkozások és helyi árusok várták a látogatókat.

- Az értékőrzők esszenciájának nevezhetjük a pajtafesztivál vendégeit, a fellépőket és a közönséget egyaránt. Akik ide eljöttek, egy különleges értéket képviselnek - foglalta össze Kovács Norbert a rendezvény tapasztalatait az eredményhirdetésen. Örült annak, hogy gyakorló táncosok értékelték a versenyzőket, akik közül többen színvonalas díjazásban részesültek. A szervező hangsúlyozta, hogy a legjobbaknak is szerényen kell viselniük azt a kitüntetést, hogy most kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A kiscsőszi Pajtafesztiválon (fent) gyakorló táncosok értékelték a fellépőket, akik közül sokak kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A kertai Vásártéren több csapat benevezett a főzőversenyre. A rendezvényen néptáncosok is felléptek

Kertán már harmadszor rendezték meg a Vásártéri finom falatok nevű programot, amelyen a főzőverseny mellett kézműves-foglalkozás, lovaglás és a néptáncosok szórakoztatták a falu vendégeit.

Török Sándor, az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója szerint a hagyományok csak úgy tudnak fennmaradni, hogy a fiatalok és az idősebbek együtt táncolnak. A rendezvényen Nagyné Varga Anikó polgármester sportszereket adott az óvoda és az iskola képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!