Kultúra

2015.04.17. 18:24

Színház angol nyelven

Veszprém - Molnár Ferenc és Shakespeare művei mellett Isaac Asimov novelláiból írt darab is látható a hetedik Országos Angol Nyelvű Drámafesztiválon.

Marton Attila

A kétnapos seregszemlén tíz színtársulat méreti meg magát a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A korábbi évekhez hasonlóan most is két kategóriában – középiskolás és felnőtt – versenyeznek a színjátszók. A verseny kínálata a korábbi években megszokottnál is változatosabb, a komédiától a tragédiáig, a zenés darabtól a meséig egyaránt láthatók előadások, mondta érdeklődésünkre Falussy Boglárka szervező, az Amerikai Kuckó igazgatója.

Falussy Boglárka, az Amerikai Kuckó igazgatója és Katona László, a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója, a szervezők
Fotó: Balogh Ákos


Hozzátette, céljuk, hogy az angol nyelv gyakorlása és fejlesztése, valamint a színházszakmai fejlődés mellett a fesztivál közöségformáló is legyen. Idén Debrecenből, Budapestről, Sopronból, Békéscsabáról, Nyíregyházáról, Pécsről, Nemesvámosról és Veszprémből érkeztek színjátszók, összesen mintegy százan.Katona László szervező, a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója elmondta, az előadásokat különböző szakterületekről – filmművészet, színháztudomány, képzőművészet – érkező szakemberek és egy angol anyanyelvű egyetemi oktatóból álló zsűri értékeli. A díjátadón mindkét kategóriában kiosztják a legjobb rendezés, a legjobb darab, a legjobb férfi, női fő- és mellékszereplő díját, valamint több más mellett az Amerikai Kuckó különdíját is. A megnyitón a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai a Piroska és Hófehérke kalandjai című, mesékből összeválogatott darabot adták elő. (Felkészítő: B. Viz Erzsébet .)

A drámafesztivált az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Amerikai Kuckója, a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete és a Veszprémi Petőfi Színház közösen szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!