Kultúra

2017.04.26. 17:15

Öt éves a szentkirályszabadjai Nemzedékek Háza

SZENTKIRÁLYSZABADJA - Kulturális műsorral és fotókiállítással ünnepelték a Nemzedékek Háza fennállásának ötödik évfordulóját az intézményben.

Marton Attila

Gyarmati Katalin polgármester köszöntőjében felidézte, a Nemzedékek Háza létrehozása előtt nem volt olyan közösségi épülete a településnek, ahol rendezvényeket tarthattak volna. A katolikus egyház tulajdonában lévő kihasználatlan, korábban nevelőotthonként működő épületből egy pályázat segítségével vált modern közösségi tér 2012 elejére. Megjegyezte, az intézmény jelentőségét bizonyítja, hogy megnyitása óta teljes kihasználtsággal működik. Mihalcsik Márta, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém megyei irodájának módszertani referense arról beszélt, kiváló együttműködés alakult ki az intézménnyel, amelynek keretében több emlékezetes programot szerveztek közösen.

A születésnapi ünnepségen közreműködött a Szent István Népdalkör Fotó: Marton Attila

Korbacsics Edit intézményvezető kiemelte, a Nemzedékek Háza nem egyszerű közösségi helyszín, hanem a közművelődési események színtere vagy szervezési helye. Elmondta, az intézményben évente mintegy hetven programot szerveznek, amelyeken 1200-1400 résztvevő fordul meg. Hozzátette, az intézmény a nemzeti ünnepekre való megemlékezések szervezése során számos programot hív életre, például időről időre ismeretterjesztő előadásokat hoznak a településre, valamint Szent Iván-éji mulatságot és szüretelő falunapot is tartanak. A Nemzedékek Háza civil szervezeteknek, művészeti csoportoknak is otthont ad.

Az ünnepségen közreműködött a Szent István Népdalkör és a Tarisznyások együttes, amely megzenésített verseket adott elő saját zenével. Az intézményben az elmúlt öt évet bemutató fotókiállítás is nyílt, és születésnapi tortával is köszöntötték az ünnepség résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!