Kultúra

2017.08.09. 16:30

Szemérmetlen Balaton - Irodalmi szalon Füreden

BALATONFÜRED - Szemérmetlen Balaton címmel szerveznek irodalmi szalont az Anna Grand Hotel mediterrán udvarában augusztus 17-én.

Balla Emőke

Évszázadok óta évről évre elzarándokolunk a Balatonhoz, ahol az éppen divatos fecskére vagy bikinire vetkőzve nem csupán ruháinktól, de gátlásainktól is megszabadulunk.

Karinthy Frigyestől Vaszary Jánosig sokakat megihletett a magyar tenger ledérsége. A nyári szezon közepén az irodalmi szalon vendégei a fürdőkultúra ihlette művészeti alkotások nyomába erednek, és azt kutatják, mennyire szemérmetlenek a balatoni nyaralók.

Mészöly Géza Fürdőház a Balatonon című festménye

Hogyan vélekednek a festők, írók, fotóművészek a nyaralás, a fürdőzés és a testek kapcsolatáról? Mitől leszünk szégyenlősek, ha le kell rajzolnunk egy mellet, vagy éppen egy fürdőnadrágos férfit, amikor a strandon több százan fekszenek mellettünk? Megfigyeljük-e őket, vagy ez "nem illik"? Mi változik meg bennünk, amikor a Balaton- ra megérkezve átkapcsolunk nyaraló üzemmódba, és ruháinkkal együtt gátlásainktól is megszabadulunk?

Legnagyobb művészeinket idézik meg Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel kertjében augusztus 17-én, csütörtökön 19 órakor. Az év egyik legfülledtebb programján annak járnak utána, hogyan ihlette meg a balatoni ledérség a legkreatívabb magyarokat. A fürdőkultúra nyomába erednek, és a képzőművészet, a fotográfia, az irodalom vagy a pszichológia segítségével leplezik le, vajon mennyire szemérmetlenek a balatoni nyaralók.

A program vendégei: Hevesi Krisztina szexológus, az ELTE tanára, Szabó Eszter Ágnes kurátor, képzőművész és Tűzkő Péter festményszakértő. Az irodalmi szalon háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!