Kultúra

2017.04.21. 17:45

Alkotni öröm! - címmel nyílt kiállítás az Agórában

VESZPRÉM - Alkotni öröm! - címmel kiállítás nyílt az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ Alkotóműhelyének munkáiból a minap az Agórában.

Rieger Zsanett

A kiállítást Fazekas Orsolya művelődésszervező nyitotta meg, aki elmondta: az Alkotóműhely N. László Gizella kezdeményezésére alakult 2013-ban, ez néhány tanfolyam előzte meg. Innen kikerülve az alkotók saját lábukra állhattak, ami nehéz volt, így jött létre ezután a műhely, ahol mindenki a saját szintjének megfelelően tanulhat olajfestést, pasztellt használni.

Itt nemcsak szakértő segítséget kapnak, hanem baráti támogatást is, és kiállítási lehetőséget is, tette hozzá Fazekas Orsolya. De miért is alkotunk? - tette fel a kérdést.

Ványa Magdolna (jobbra) és N. László Gizella, az alkotóműhely vezetője a kiállítás megnyitóján
Fotó: Pesthy Márton

Hogy halhatatlanná váljunk? Sokan azt hiszik, a művészet az élet egy mellékes része. Pedig a művészet nevel és szórakoztat. Már az ősember életében is fontos volt a művészet, gondoljunk csak a barlangrajzokra, és ez így volt az ókorban is - mondta még el. Ha viszont ekkora jelentősége van, akkor a művészet több, mint szórakozás és szórakoztatás - fejtette ki.

Emberré válni és embernek maradni is segít. A gyermekek számára természetes az alkotás, de felnőtté válva ez kiveszik belőlünk. Szerencsére vannak, akik erre ismét rátalálnak. Az alkotás által megismerhetjük önmagunkat. Ezek az előnyök, amelyek miatt az ember a művészethez nyúl - zárta beszédét Fazekas Orsolya. A tárlat május 5-éig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!