Kultúra

2017.06.15. 11:36

Strandokon és a várbörtön udvarán is fellépnek

Veszprém - Közel ötven előadást mutat be a Pannon Várszínház a megyében és az ország távoli pontjain a nyári szezonban.

Marton Attila

Vándorfi László, a teátrum igazgatója elmondta, a színház gőzerővel készül a Mágnás Miska című operett premierjére. Az előadást július 8-án az ajkai strandon láthatják először a nézők. Veszprémben az egykori várbörtön udvarán debütál az operett augusztus 12-én, valamint ugyanitt bemutatják A padlást (augusztus 5.) és A dzsungel könyvét (augusztus 13.) is, az előadások kezdési időpontja 20 óra.

A hagyományoknak megfelelően Alsóörsön több helyszínen színpadra lépnek: a Mesevarázs című családi darabot többször is játsszák a strandon, ahol július 21-én a Mágnás Miskát, míg az amfiteátrumban július 29-én A Pál utcai fiúkat mutatják be, utóbbi két előadás 21 órakor kezdődik. Hebling Zsolt, a település polgármestere kiemelte, a község és a színház közötti kapcsolat immár hét évre tekint vissza. Hozzátette, az amfiteátrumot mintegy 275 millió forintból fejlesztik, a projekt előkészítésébe bevonják a teátrumot is.

A Veszprém megyei helyszínek mellett a színház bemutatkozik Siófokon, Balatonlellén, Dunaharasztiban és Egerben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!