Kultúra

2016.12.04. 18:38

Stílusokon és műfajokon átívelő kiállítás

Balatonalmádi – Közel ötven alkotó, köztük képzett és amatőr képzőművészek, fotósok és szobrászok műveiből nyílt meg a hagyományos adventi tárlat.

Marton Attila

A Balatonalmádiban élő, vagy a településhez kötődő képzett művészek és műkedvelők immár 2010 óta állítanak ki az adventi időszakban a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban. Ezúttal a festmények mellett szobrok és fotók is helyet kaptak a kiállításon, amelynek megrendezésében Sápi Margit festőművész segítette az intézmény munkatársait. A kulturális központ előcsarnokában és kiállítótermében összesen negyvenhét alkotó, mások mellett Debreczeny Zoltán, Fábián László, Fekti Vera, Fülöp Lajos, Jáger István, Kádár Tibor, Kulcsár Ágnes és Veszeli Lajos alkotásai is láthatók. A művek között nonfiguratív és figuratív festmények is szerepelnek, legnagyobb számban tájképek.

Bati János, az intézmény igazgatója köszöntőjében kiemelte, évről évre növekszik az adventi tárlaton kiállítók száma. Megjegyezte, a kulturális központ idén már a 16. kiállítását rendezte meg. Walter Rózsa, az önkormányzat Humán Bizottságának elnöke megnyitójában arról beszélt, az ünnepek közeledtével igyekezzünk javítani rossz tulajdonságainkon, forduljunk szeretettel embertársainkhoz. A művek közül az adventhez kapcsolódó alkotásokról beszélt, kiemelve Mészárosné Németh Zsuzsanna festményeit, Kovács Piroska Rózsa és Szögedi Miklós fotóit, valamint Szabó László szobrát.

A megnyitón közreműködött Teleki Gergő zongoraművész és Nádasné Varga Katalin zenetanár. A kiállítás 2017. január 31-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!