Kultúra

2017.02.01. 17:52

Sokszínű élővilág

Zirc – Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma időszaki kiállításain évről-évre megjelenít egy-egy szeletet a Magas-Bakony élővilágából.

Napló-információ

Ezek a bemutatók néhány hónapig látogathatók az állandó kiállítás Sarok galériájában. A múzeum a kutatási eredmények és időszaki kiállítások eredményeként egy vándoroltatható kiállítással szeretné felkelteni a környék lakóinak figyelmét szűkebb környezetük változatos élővilágára.

Fotó: MTM Bakonyi Természettudományi Múzema

Zirc Magyarország legmagasabban fekvő városa és egyben járási központ.

Fotó: MTM Bakonyi Természettudományi Múzema

A Magas-Bakonyban elfoglalt központi szerepére utalva gyakran emlegetik a Bakony fővárosaként is. Zirc város élővilága jó keresztmetszetet ad a Magas-Bakonyban fellelhető természeti értékekről, így a Bakony ezen területeinek élővilágába is bepillantást nyújt.

Fotó: MTM Bakonyi Természettudományi Múzema

A Sokszínű élővilág a Bakony fővárosában című kiállítás három fő természeti területet az, Arborétum, a Pintér-hegy, a Cuha-völgy, valamint a pontszerű védendő természeti területeket szemlélteti fotókon, térképeken, valamint leírásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!