Kultúra

2016.10.05. 19:50

Sokak örömére dalolnak

Somlóvásárhely - Idén ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját a Lyra énekkar. Vezetőjét, Rémai Lászlóné, Zsuzsa tanárnőt kértem ezen alkalomból beszélgetésre. Szívesen vállalkozott rá, s örömmel idézte fel a kezdeteket.

Czeidli József

Megalakulásunkkor diákok, dolgozók, nyugdíjasok jöttek a közös éneklésre, aminek testet, lelket gyógyító, közösségkovácsoló ereje van. Ma 10-en vagyunk - rendületlen lelkesedéssel.

 

Először úgy terveztük, hogy saját magunk és falunk lakóinak szórakoztatására énekelünk, de több környékbeli településről kaptunk meghívást. Falunapok, fesztiválok fellépői lettünk, ami növelte ismertségünket, megkedveltek bennünket. Itt, Somlóvásárhelyen állandó szereplői vagyunk a hősök napi megemlékezéseknek, az idősek napja bensőséges hangulatú rendezvényeinek. A szomszédos Devecserbe is szívesen visszajárunk, talán azért, mert ők elsőként figyeltek fel ránk. A próbákat a klubkönyvtárban tartjuk, az önkormányzat segíti munkánkat. Rendelkezésünkre bocsátja a falubuszt, szép fellépő egyenruháinkat is neki köszönhetjük. Úgy érzem, büszkék ránk a faluban! Tavaly rendezték meg első alkalommal, hagyományteremtő célzattal a Somló környéki kulturális fesztivált, ahol hagyományőrzők, néptáncosok és kórusok kaptak bemutatkozási lehetőséget, s ezt sikerként éltük meg - mondta végezetül a kórus vezetője.

Eleinte csak a falu szórakoztatására énekeltek, de mások is felfigyeltek rájuk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!