Kultúra

2016.02.13. 10:40

Sikert sikerre halmoznak a zeneiskolások

Pápa - Több kiemelkedő sikert is elértek az elmúlt időszakban a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola (AMI) növendékei.

Polgár Tibor

Győrben rendezték meg a XII. Országos Kürtverseny területi válogatóját, melyen a pápai Bartók Béla AMI két versenyzője - Hetyei Péter és Székely Sámuel - továbbjutott az országos döntőbe, amit majd március elején bonyolítanak le Kisújszálláson. Ezt követően a IV. Veszprémi Regionális Mélyrézfúvós- és Kürtversenyről a pápaiak három kürtöse összesen két arany fokozattal, illetve egy nívódíjjal tért haza. - A szervező intézmény, a veszprémi Csermák Antal AMI nagyszerű rendezésének köszönhetően mindegyikük tárgyjutalomban is részesült - tájékoztatta a Naplót Hetyei József, a Bartók Béla AMI felkészítő tanára.

Hetyei József (a kép bal szélén) és tanítványai: Hetyei Péter, Spreitzer Áron, valamint Székely Sámuel. A kép jobb szélén Németh-Vékes Erzsébet
Fotó: Bartók Béla AMI

Legutóbb a Szombathelyen megrendezett Regionális Sistrum Kürtversenyen vettek részt a pápai kürtösök. - A veszprémi sikerek után újabb aranyakat érdemeltek ki a növendékeink. Ezen a versenyen, amely a dunántúli régiót érintette, Hetyei Péter és Székely Sámuel mellett Spreitzer Áron is arany fokozatra minősített oklevelet vehetett át a szakértő zsűritől. Az előző két megmérettetéshez hasonlóan a produkciókban zongorán közreműködött Németh-Vékes Erzsébet tanárnő - fűzte hozzá Hetyei József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!