Kultúra

2017.06.28. 17:30

Sikeres évadot zárt a Kabóca Bábszínház

VESZPRÉM - A Kabóca Bábszínház június 22-én megtartotta évadzáró társulati ülését, amely során Nagyvázsonyba, a Kinizsi-várba kirándultak a színház dolgozói.

Napló információ

Ez a program a 2016/2017-es évad első bemutatójához köthető, hiszen szeptember végén a Kinizsi Pál című előadást mutatta be a színház Szőke Kavinszki András rendezésében. Novemberben a Medvefiú című előadás bemutatóját tartották, amely produkció a Finnugor Kulturális Főváros program keretében karjalai történetet dolgoz fel.

A bemutatók sorát a Békakirály című marionett-előadás követte, majd A rút kiskacsa zenés nagyszínpadi produkció folytatta. Az évad két záró munkája két meghívott vendégművész egyszemélyes előadásai: a Szegény Dzsoni és Árnika Pájer Alma Virág, a Kodzsugukila, a boszorkány pedig Danny Bain előadásában látható a veszprémi teátrum műsorán.

Az idén huszonnegyedik alkalommal megtartott Kabóciádé tematikája az óriásbábok és marionettek volt
Fotó: Penovác Károly

A Kabóciádé családi fesztivált idén huszonnegyedik alkalommal rendezték meg, tematikája az óriásbábok és marionettek volt. Saját előadásaikon kívül az ország különböző pontjairól hívtak meg produkciókat a fesztivál szervezői, ezek idén is nagy számban vonzották a nézőket a Kolostorok és kertek rendezvénytérre.

A nyári szünet alatt is találkozhatnak majd a nézők a Veszprém-völgyben a Kabóca Bábszínházzal: augusztus 10-1-,12-én a Helka, a Balaton tündére című nagyszabású vízi bábszínházi produkcióját játssza majd a színház.

A következő évad előkészületei is folynak, A hét királyfi című nagyszínpadi előadás bemutatóját szeptember végére tűzte ki a színház, s Székely Andrea igazgató rendezésében mutatják be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!