Séta a képek előtt

2017. január 27., 10:30 szerző: Kutasi Zsófia fotós: Penovác Károly
komment
Veszprém – Az új Steinway zongorához kapcsolódott a Hangvillában az a tárlatvezetés, amelynek központi témája a zene, a zongora volt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

B.Hegedűs Piros és Debreczeny Zoltán festőművészek a Hangvillában a műveikből rendezett kiállításon tartottak tárlatvezetést csütörtökön.

A művészektől megtudtuk, a program ötletét a zongora adta. Tizenegy-tizenegy művet állítottak ki, a legtöbb alkotáson megjelenik a zenéhez köthető motívum.

Debreczeny Zoltán, Bakonyi József és B. Hegedűs Piros Fotó: Penovác Károly

Mindkét művész több szálon is kapcsolódott a Zongora Veszprémnek akcióhoz. Debreczeny Zoltán többek között a zongora dal ötletgazdája és az ügyet népszerűsítő klip egyik alkotója. B.Hegedűs Piros a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és AMI tanáraként a zirci diákok műveiből szervezett kiállítást a zongora-akcióhoz kapcsolódva.

A művészek képei már 2016 karácsonya előtt felkerültek a régi mozi falára, amely egyben a Hangvilla kiállító felülete. Az alkotók szilveszterkor játékkal egybekötött programot tartottak a kiállításon. Összesen három tárlatvezetést hirdettek meg.

- A tárlatvezetés gyakorlatilag egy séta a képek előtt. Viszont az ma már kevés, hogy várjuk, hogy a művekhez odamenjen a közönség. Kell az információ, az inger. A Hangvilla ilyen szempontból ideális helyszín, hiszen itt megtalálható többek között a zene, a gasztronómia, van miért idejönni – mondta Debreczeny Zoltán.

B.Hegedűs Piros a tárlatvezetésen elmondta, az új Steinway zongora ügye, Veszprém kulturális élete, a művészet ügyei kiemelten fontosak számára. Lényeges, hogy az emberek ne csak galériákban találkozzanak alkotásokkal.

A tárlatvezetésen játékkal egybekötve egy palettaképet sorsoltak ki a művészek. A kiállítást január 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Kutasi Zsófia

2017. január 27., 10:30 szerző: Kutasi Zsófia fotós: Penovác Károly

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...