Kultúra

2017.04.19. 16:50

Rendhagyó énekóra Herenden

Szeretnénk hangszert adni a gyerekek kezébe és megmutatni, hogy az élőzenéből gyökeredzik minden olyan zene, amit manapság telefon segítségével letöltenek, és nagyjából a szobából ki nem mozdulva hallgatnak – vallja Temesi Bertalan

Molnár Sándor

A Művelődési Házat zsúfolásig megtöltötték a diákok, akik csillogó szemekkel, vidáman érkeztek a 7. órában megtartott rendhagyó énekórára. Az iskolát egykori diákja, Temesi Bertalan kereste meg a különleges tanóra ötletével.

Örömmel elfogadtuk a lehetőséget, mert egy kicsit más oldalról ismerkednek meg most a gyerekek a zenével. A könnyűzene már úgyis tanagyag 8. osztályban. Nálunk a diákok szeretik a zenét és énekelni is szeretnek, ezért biztosan élvezni fogják – mondta el Kaphegyiné Szabó Mária a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

Temesi Berci, Köles Eliza és Ifj.Tornóczky Ferenc a rendhagyó énekórán Herenden

A zenés programra eljött az iskola minden tanulója, mintegy 320 kisdiák, akiket először Köles Eliza jazz énekes mozgatott meg. A gyerekek vastapssal köszöntötték Temesi Bertalant, aki az X - Faktor és más televíziós műsorok zenei rendezője, producer és már 92 lemez készítésében vett részt.

A Cseh Tamás programnak, illetve a Nemzeti Kulturális Alapnak köszönhető, hogy 2015 óta a zenészek pályázhatnak a különleges hangulatú, élő zenés órák tartására országszerte.

– Az a szerencsés helyzet, hogy ha megpályázom ezt a lehetőséget és az állam rendelkezésemre bocsájtja a keretet, akkor elmehetek vidékre is rendhagyó énekórát tartani. Az iskolának nem kerül egy forintjába sem. Általában négy-öt iskolába tudok eljutni tavasszal és ősszel. Rendhagyó énekórával most vagyok itt Herenden először és ennek nagyon örülök, mert a szülővárosom és erre nagyon büszke vagyok – nyilatkozta Temesi Bertalan.

A 45 perces órán az előadók a hangszerek segítségével próbáltak meg közelebb kerülni a gyerekekhez. A herendi rendezvényen a kiváló gitáros Ifj.Tornóczky Ferenc közreműködésével - aki Hobóval, Deák Bill Gyulával és Tátrai Tiborral is együtt dolgozik – az elektromos gitár és a basszus gitár segítségével kalandoztak az élő zene világában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!