Kultúra

2015.05.05. 18:22

Reményt és hitet adott nekünk Bujtor István

Veszprém - Bujtor István reményt és hitet adott nekünk ahhoz, hogy sose adjuk fel az álmainkat, igenis valósítsuk meg azt, amit küldetésként ránk bízott az élet – hangzott el Oberfrank Pál beszédében a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

Szám Dorottya

A Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező és forgatókönyvíró, Bujtor István születésnapja alkalmából emléktáblát helyeztek el a Latinovics-Bujtor Játékszínben kedden. A megemlékezőkkel Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója osztotta meg gondolatait.

- A mai napon ünnepelné 73. születésnapját Bujtor István, aki már nem lehet közöttünk. Fontos számunkra, hogy legyenek az életünkben olyan emberek, akikre fel tudunk nézni és akik irányt mutattak és mutatnak. Ilyen ember Bujtor István, akiről csak jelen időben tudunk beszélni, hiszen komoly értékeket, szemléletet hagyott ránk. Nap mint nap láthatjuk a tévében a filmjeit, amelyek nem annyira a múlt alkotásai, hanem a mieink is, hiszen rólunk és nekünk szólnak, magunkra ismerünk a szereplőkben. Bujtor István megálmodta és meg is valósította ezeket a filmeket. Arra bíztatok mindenkit, hogy tanuljuk meg ezt a hitet és reményt Bujtor Istvántól. A mi felelősségünk, hogy emlékéhez méltóan művészetet, kultúrát adjunk az embereknek – fogalmazott Oberfrank Pál.

Hozzátette, hogy Bujtor István születésnapját azzal is szeretnék emlékezetessé tenni, hogy egy új színházi ünnepet hoznak létre. Az esemény ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta, hogy  egy olyan díjat alapítottak, amely a nézőkhöz szól. Közülük szeretnék kiválasztani azt, aki az adott évadban a legtöbbször ellátogatott a Petőfi Színházba vagy a Játékszínbe. Idén Zakar Gyöngyi vehette át az Évad Nézője-díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!