Kultúra

2015.08.25. 11:57

Rekordot döntött a tárlat

Már az első napján rekordszámú látogatót vonzott a Vaszary Galéria legújabb tárlata. Ekkora sikere még egy kiállításnak sem volt a nyáron, mint a magyar festők műveiből nyílt válogatásnak.

Prevics Éva

Már a tárlat első napján, szombaton rekordszámú látogató érkezett a Vaszary Galériába, hogy megtekintse a 19.-20. századi magyar festők műveiből válogató kiállítást. Még az év egyik legjelentősebb tárlatát, a Picasso kiállítást sem látták egy nap annyian, mint ezt - mondta a Napló érdeklődésére Cserép László az önkormányzat művelődési osztályának vezetője.

Csak az első napon csaknem háromszáz látogató volt kíváncsi a modern magyar festőkre, ami abszolút rekordnak számít. Cserép László hozzátette: a sikereken felbuzdulva tervezik, hogy ősztől megyei középiskoláknak biztosítanak lehetőséget arra, hogy kihelyezett művészettörténet órákat tarthassanak a galériában, hogy a fiatalok közül is minél többen megismerhessék ezt az értékes gyűjteményt.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk: 47 magyar festőművész képe látható a Vaszary Galériában január 3-ig, köztük Rippl- Rónai, Lugossy és Wahorn műve is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!