Kultúra

2017.07.27. 13:56

Prímásverseny gálakoncert Balatonfüreden

Nem múlott sokon, hogy az esti vihar elmossa a balatonfüredi prímásverseny gálakoncertjét, de végül minden rendben ment.

Sági Ági

A Hagyományok Háza és az önkormányzat ötödik alkalommal tartott versenyén a fődíjat, az egymillió forintot Varga Jenő nyerte el. A második 500 ezer forintos díjat Balázs Tamásnak ítélték oda, míg a harmadik helyezett Ökrös Róbert 300 ezer forint pénzjutalomban részesült. A két különdíjas Farkis Béla és Sárközi Dávid 200 ezer forint értékű fellépést nyert a Magyar Állami Népi Együttessel. Az első helyezett Varga Jenő a pénzjutalom mellett elnyerte az Anna-bál prímása címet is, így felléphet a jövő évi, 193. Anna-bálon is. Az esti gálán felléptek a prímásverseny díjazottjai, Enyedi Ágnes népdalénekes, Budai Beatrix és Dócs Péter magyar nóta énekesek és ifjabb Ürmös Sándor, a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató hangszeres kategóriájának nyertese, közreműködött a Magyar Állami Népi Együttes zenekara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!