Kultúra

2017.01.19. 20:13

Portrék mediterrán hangulatban

Tapolca - Az eltelt nyolc év alatt mindenki láthatta, amint felfejlődött a kör oda, hogy a tagok mindegyikének saját egyénisége lett.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt Tihanyiné Bálint Zsuzsa, a Tapolcai Amatőr Képzőművész Kör a Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt együttes tárlatának megnyitóján csütörtökön a Tamási Áron Művelődési Központban.

- Az idei a nyolcadik alkalom, hogy közös tárlaton mutathatjuk be az előző évben készített alkotásokat. Aki velünk tartott nézőként az eltelt idő alatt, az láthatta, ahogy felfejlődött a kör egy olyan szintre, ahol a tagok mindegyikének már saját egyénisége van. A művészetben az a legnagyobb teljesítmény, amikor felismerjük, hogy aki így táncol, az az a táncos, aki így fest, az az a festő. Hálás vagyok az alkotóknak, hogy eljutottunk erre a szintre – mondta Tihanyiné és egyenként bemutatta a kör tagjait, valamint gondolatait saját verseivel is kifejezte. Szólt továbbá arról, hogy az idei tárlat témája a portré mellett a mediterráneum, valamint köszönetet mondott a közönségnek a kör iránti hűségéért, hogy a kiállításokon figyelemmel kísérik a munkájukat.

Az Ismét új arcaink címmel nyílt kiállítás közönségét Barczáné Tóth Boglárka intézményvezető köszöntötte, beszédében a művelődési központ tavalyi évi rendezvényeit is felelevenítve. Hangsúlyozta, hogy a munkát a programok magas látogatottsága teszi teljessé. Az érdeklődés pedig egy értő és érző közösség létéről árulkodik. Reményét fejezte ki, hogy az ebben az évben sem pártolnak el a háztól a művelődést kedvelők. A tárlaton Füstös Judit, Horváth Róbert, Horváth Sándorné, Pálffy Gézáné, Somogyiné Varga Anikó, Stankovics Béláné, Szita Szabolcs, Tihanyiné Bálint Zsuzsa, Turcsi Bernadett és Verebélyi Zoltán alkotásait láthatja a közönség. A megnyitón a Járdányi Pál Zeneiskola és a Tapolcai Kamarakórus közreműködött Kodály és Bartók dalokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!