Kultúra

2015.09.29. 18:38

Pop-art a kertben: nagy rajzolás a gyerekekkel az inspiráló Vaszary Galériánál

Balatonfüred – Egy óriási kép készül a Vaszary Galéria hatalmas kertjében, a művészek pedig nem mások, mint a helyi gyerekek.

Kekk Sára

Idén ismét Múzeumok Őszi Fesztiválja, melyhez Balatonfüred kulturális intézményei ismét csatlakoztak. A programsorozat egyik első helyszíne a Vaszary Galéria inspiráló kertje, ahol hatvan gyerek ismerkedhetett meg a pop-art alkotói módszereivel. Bár nem is ismerkedés volt, hiszen a Református Általános Iskola és a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai már mind találkoztak ezzel a képzőművészeti irányzattal, csak nem tudták, hogy így nevezik. Így aztán igazán meglepődtek, hogy az általuk ismert és kedvelt képregények is ebben a stílusban készültek..

Nyitrai Orsolya múzeumpedagógus Vaszary János hét remekművével készült a gyerekek számára, melyeket felnagyított és a pop-art stílushoz igazított, majd ezeket a képeket gondolhatták újra és festhették át a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!