Kultúra

2017.05.26. 10:41

A fából készült kisfiú - Klasszikus mese kortárs nézőpontból

Veszprém – Családi programot kínált a Bozsik Yvette Társulat, amely egy klasszikus mesét vitt színre.

Kutasi Zsófia

Bozsik Yvette Társulat Pinokkió című előadása családi program, mely a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt színvonalas szórakozást kínál. A mese Pinokkióról, a fából készült kisfiúról szól, aki szereti megszegni a szabályokat, gyakran füllent és csak a szórakozásra vágyik. Miután megszökik otthonról a kalandok mellett kihívásokkal kell megküzdenie, rossz társaságba keveredik, becsapják és kihasználják. Számos nehézség, megpróbáltatás éri mire visszatalál a jó útra és megtanulja: jól kell viselkednie, szót kell fogadnia. Jutalma, hogy miután hazatér, valódi kisfiúvá válhat. Így minden jóra fordul, sőt még a gonosz figurák is megjavulnak.

A Pinokkió című előadás családi program, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt színvonalas szórakozást kínál Fotó: Horváth Judit

A Bozsik Yvette Társulat több mint tíz éve készít nagy sikerrel minden korosztály számára gyerekelőadásokat. A műben a tánc eszközeivel, változatos és izgalmas jelmezekkel, karakterekkel elevenedik meg az örökérvényű kedves történet.

Az előadás a Bozsik Yvette Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója. Koreográfus-rendező Bozsik Yvette.

Az előadást a társulat a Hangvillában pénteken mutatta be A Tánc fesztiválja XIX. Országos Kortárs Összművészeti Találkozón a Pannon Várszínház szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!