Magas színvonalat képviselnek a kiállító diákok alkotásai

2017. június 06., 19:30 szerző: Tóth B. Zsuzsa
komment
TAPOLCA A Szín-Vonal Művészeti Iskola ötszáz diákjának legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás a minap a Tamási Áron Művelődési Központban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Baranyai Zoltánné, az intézmény vezetője megnyitóbeszédében elmondta, hogy a tárlat a diákok egész évben végzett tevékenységének egy szelete. Egyben kiváló alkalom arra, hogy kiderüljön, mit nyújtott az iskola a tanulók számára.

Baranyai Zoltánné intézményvezető méltatta a diákok munkáit, elért eredményeit Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Fazekasok, roma népzenészek voltak a vendégeink, néptáncbemutatón, kirándulásokon, színház-, múzeum-, galérialátogatásokon, múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehettek részt a tanulók. A fővárosi tanulmányúton az animációsfilm-, zománckészítéssel ismerkedhettek meg. Alkotótáborban vehettek részt, valamint országos tárgyalkotó versenyt hirdettünk, amely fejlesztette tervezői, alkotói, vizuális és verbális készségüket, miközben játékos kikapcsolódást jelentett számukra. Mindezek, a művészeti oktatás és a szabadidős tevékenységek hatására a gyerekek nagyon jól bánnak az eszközökkel, a színes ceruzával, vízfestékkel, temperával. Sok kifejezési technikát ismertek meg, színgazdag képeket, bonyolult metszeteket, papírkivágásokat, dúcokat, nyomatokat tudnak már készíteni, természethűen jelenítik meg az őket minket körülvevő világot. Tudnak csendéletet és tájképet alkotni, fel tudják használni a művészettörténet nagy példáit. Saját egyéni szűrőjük szerint átfogalmazzák a látottakat, a vizuális nyelvrendszer segítségével tudnak gondolatokat közölni. Egyéni igényük szerint tárgyakat tudnak tervezni, létrehozni. Nagy öröm, hogy komoly eredményeket is értek el. Többek között a Fiatalok a természeti és épített környezet védelméért pályázaton születtek kiemelkedő eredmények. A vizuális alkotó versenyen Wind Barnabás első helyet szerzett, az országos fém- és zománcműves-verseny 25 díjából 11-et iskolánk hozott el. Első helyezést ért el Szabó Alexandra Gabriella, második lett Schlenker Nikolett, Szűcs Boglárka, harmadik Horváth Laura, Vörös Liliána, Wind Barnabás. Különdíjat Rutkai-Miklián Emma, Kecskés Viktória Leóna, Göllönt Janka, Ásványi Laura Jázmin és Antman Kira Zoé kapott - sorolta az eredményeket Baranyai Zoltánné.

Elmondta még, hogy az intézmény a diákok segítségével elérte, hogy ez év áprilisától Veszprém és Fejér megye alapfokú művészeti iskoláinak vezető tanácsadó intézménye lett. A Szín-Vonal Művészeti Iskola továbbá az oktatási hivatal hivatalos bázisintézményévé lépett elő.

A kiállítás megnyitóján közreműködött Bolla Szebasztián méhteleki táncokkal.

Tóth B. Zsuzsa

2017. június 06., 19:30 szerző: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...