Kultúra

2016.09.29. 19:27

Pannon-LOVE-fíling: a szombat az érzelmeké!

Veszprém - Ismét eljön a rövid filmek hosszú napja Veszprémben: tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót.

Napló-információ

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, amely a veszprémi ősz egyik különleges kulturális programja.

A Pannonfílingnek továbbra is erőssége marad, hogy a mozivásznon látottakat barátságos környezetben vitathatják meg a nézők a filmesekkel és a szakmai zsűrivel. Így az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is színvonalas zsűrit köszönthet a fesztivál Buvári Tamás (Magyar Filmszemle-díjas rendező), Farkas Franciska (színésznő) és Király Róbert (a tavalyi különdíj nyertese) személyében.

A versenyprogramba bekerülés szakmai előzsűrin múlt - mondta el Dósay Norbert és Németh Csaba, a találkozó főszervezői - a beérkezett közel 4 órányi anyagból 21 filmet választottak ki.

Tavalyi I. helyezett - Ugron Réka, Fekete Ludovic: Amit gondolok az egészről

Újdonság, hogy a szervezők PannonLove néven új különdíjat alapítottak, amellyel a legromantikusabb, legérzelmesebb rövidfilmet jutalmaznák, amelyben leginkább a szerelem és szeretet dominál. "2015-ben a legviccesebb filmet jutalmaztuk külön, idén úgy gondoltuk más témát keresünk, de maradunk a 'pannon-fíling' pozitívabb oldalán. Ahogyan igazán jó vígjátékot sem könnyű elkészíteni, úgy a gyengédebb érzelmek megragadása sem egyszerű filmen – reméljük, ez a kihívás csak felcsigázza a jelentkező filmeseket" - mondta el Dósay Norbert és Németh Csaba. Hozzátették, a különdíj témájába a szerelmi történetek mellett a mély barátság, családi kapcsolatok, furcsa egymásra találások ábrázolása is belefér.

A szervezők versenyen kívüli vetítéssel is készülnek a látogatók számára, Kis Hajni Diák-Oscar-díjra jelölt kisfilmjét, a Szép alakot mutatják be a megnyitó előtt, 13:00-tól. Valamint 18:40-től a versenyprogramban szereplő kisfilmek vetítése után Buvári Tamás a Fuvar című kisfilmjének bemutatója következik. 

Az idei találkozó tervezett időpontja: 2016. október 1., helyszíne: Veszprém, Expresszó Klub (8200, Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2. ).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!