Kultúra

2017.08.23. 17:27

Osztálytársak találkoztak V. Mosolygó Ildikó veszprémi kiállításán

Veszprém – Kedvencei a csendéletek és a tájképek, melyeket többnyire pasztellel vagy akvarellel készít. Nagyon szereti a természet színeit, és igyekszik visszaadni azokat a képein.

Molnár Sándor

„Randevú a természet színeivel" címmel nyílt meg V. Mosolygó Ildikó kiállítása a Városi Művelődési Központ előcsarnokában. A Dunaújvárosban élő művész külső nyomásra, volt veszprémi gimnáziumi diáktársai kérésére, hozta el műveit az Agórába.

A kiállítást Kővári Éva, az egykori Kállais osztálytárs nyitotta meg, aki részletesen ismertette az egykoron Fűzfőről bejáró diáktárs pályafutását napjainkig.

V. Mosolygó Ildikó 2005 óta foglalkozik rajzolással és festéssel. Az alapokat a dunaújvárosi Barcsay stúdióban tanulta meg. Kedvencei a csendéletek és a tájképek, melyeket többnyire pasztellel vagy akvarellel készít. Nagyon szereti a természet színeit, és igyekszik visszaadni azokat a képein.

Fotó: Penovác Károly

A művésznő testvére és családja itt él a megyeszékhelyen, ezért rendszeresen ellátogat ide, viszont a kiállítás gondolata csak nem rég fogalmazódott meg benne és nagy örömmel érkezett. Főleg így, hogy a rég nem látott osztálytársai is eljöttek a megnyitóra. A tárlatra Veszprémet ábrázoló képeket is hozott.

– A vár és a környéke nagyon tetszik, de az egész várost kedvelem, ezért szívesen járok ide – fogalmazott V. Mosolygó Ildikó, akinek kikapcsolódást és örömforrást jelent a festészet. Ráadásul, mint mondja meg is fiatalítja, legalábbis fiatalosabban gondolkodik manapság, mint azt korábban tette. Ha módja van rá, a férjével, vonattal utazgat például Sopronba, Kőszegre. Az alkotótársakkal közösen jártak a pesti Szőnyi körben, lefestették a Turai várat és a Vajdahunyad várat. Képeit szívesen festi a természetben.  Ha bonyolult épületegyüttesről van szó, amit ott helyben nem tud megfesteni, akkor elkezdi, skiccet készít róla, le is fényképezi és otthon befejezi. Írországban még nem járt, de készült már festménye róla. A gyerekei fotói és élményei inspirálták, az ő élményeiket is felhasználta az alkotás során, mert mint mondja, nem csak lemásolja a fotókat, hanem beleviszi azt az élményt, amit rajtuk keresztül megismert.

A „Randevú a természet színeivel" című kiállítás szeptember 11-ig látható az Agórában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!