Kultúra

2017.05.13. 12:35

Tizenöt éves a Gizella Nőikar: összeköti őket az egymás iránti tisztelet, barátság

A kórus május 14-én 18 órakor ünnepi koncertet szervez a Megyeházán.

Balla Emőke

A Gizella Nőikar 2002-ben alakult Veszprémben, zenét szerető hölgyek összefogásából. A kórus alapító karnagya Borbásné Gazdag Gabriella. Az ének-együttes hamar aktív résztvevője lett a város és a megye zenei életének, országos rendezvényeknek. A város kiemelt művészeti együttese 2014-től a Művészetek Háza szervezetében működik, a Városi Művelődési Központ támogatásával.

A kórus alapító karnagya Borbásné Gazdag Gabriella, a tagok a legkülönbözőbb foglalkozásúak
Fotó: Penovác Károly

A kórus tagjai különböző életkorúak, foglalkozásukat tekintve is színes a paletta: van köztük pedagógus, közgazdász, pszichológus, jogász, orvos, logisztikai vezető és építészmérnök is. A nyugdíjas kórustagok remekül kijönnek a munkában még aktív társakkal, a fiatalok pedig örömmel gyakorolnak a tapasztaltabbakkal, akiknek a régi repertoár felfrissítése egyszerűbb feladat. Kölcsönösen segítik egymást: ha kell, külön próbát tartanak. A kórus összetartó közösség: a működéshez mindenki hozzáad valamit személyiségéből, tudásából, kapcsolatrendszeréből. Az éneklés mellett a legszebb női szerep, az anyaság sem szorul háttérbe az életükben. A kismamák ideiglenes távolléte miatt szükséges volt új és régi-új tagok toborzása. Együtt sikerült megoldaniuk a versenyeken, koncerteken való részvételt.

A kórus tagjaiban közös a zene és a város szeretete, összeköti őket az egymás iránti tisztelet, barátság. A kórus befogad és elfogad. Számos barátság szövődik itt, de az is gyakran előfordul, hogy egy-egy énekelni vágyó barátnőt invitálnak a közösségbe. A próbákon, együttléteken mindenki elfeledkezhet a hétköznapok gondjairól.

A női kar ünnepi koncertet szervez a Megyeháza Szent István termében május 14-én, vasárnap 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!