Kultúra

2017.04.19. 18:05

Összefogással készült el a közösségi tér Zircen

Zirc - Új közösségi teret alakítottak ki az egykori büfé helyén a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, melynek ünnepélyes avatóját a költészet napján tartották.

Müller Anikó Hanga

Tanárok, diákok, technikai dolgozók összefogásával készült el, kezdve az arculat megtervezésétől a festésig, a berendezéséig, tájékoztatott Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónő, aki köszönetet mondott mindezért a közreműködőknek. A munkán túl a diákok anyagilag is hozzájárultak a költségekhez, a berendezést a helyi Szent Bernát gyógyszertár ajánlotta fel.

Az új közösségi teret örömmel vették birtokba a diákok
Fotó: Müller Anikó Hanga

Az igazgatónő kiemelte három művészetis diák - Adorján Armand, Cseh Dávid és Simon Gergő - munkáját, akik sokat dolgoztak, hogy széppé varázsolják a teret. Azért a versünnep napjára időzítették a terem átadását, mert kialakították itt a nyitott polcot, melyre tanárok, diákok egyaránt vittek könyveket, folyóiratokat, s kaptak felajánlásként a városi könyvtártól is néhány példányt.

A diákok az ünnepélyes szalagátvágás után rögtön birtokba vették a helyet, ahol melegítési lehetőség is van, így eltölthetik az ebédszünetet, készíthetnek egy teát, beszélgethetnek, olvasgathatnak. A terem alakításán még dolgoznak, elkészült már a falat borító csempére festendő falikép terve a diákok elgondolása alapján, s ők fogják kivitelezni is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!