Kultúra

2016.05.26. 19:32

Örömfestészet változatos stílusokban

Csopak – A Csopaki Képzőművészeti Egyesület kilenc alkotójának munkáiból nyílt tárlat csütörtökön a Csopak Galéria és Kultúrházban.

Marton Attila

Az egyesület minden  évben megrendezi az évzáró kiállítást, ahol a tagok bemutatják az előző év munkáit, ezúttal közel hetven képet válogatott ki Kádár Tibor, az alkotók tanára. Kérdésünkre elmondta, az elkészült művek közül a legszínvonalasabbakat választotta ki, ezúttal a naturalisztikus festészettől az impresszionizmusig szinte minden stílusirányzat megtalálható a képeken.

Az alkotóközösség tagjai számos téren különböznek egymástól, de az alkotni vágyás, az elhivatottság, és hogy örömmel festenek, közös bennük, fogalmazott megnyitójában Balla Emőke, a Napló vezető riportere. Hozzátette, ez az öröm az amatőrök jellemzője, örömből alkotnak, valódi örömfestészet az övék. Felidézte, a Csopaki Képzőművészeti Egyesület 2001-ben alakult, azóta csütörtök délutánonként a tagok ecsetet ragadnak és átadják magukat az alkotás örömének a kultúrházban.


A kiállításon Denkné Béki Júlia, Erdélyi Zsuzsanna, Grimm József, Héhn Zsuzsa, Huszár Tamás, Kádár Erika, Mógor Juditnak, Preisz Ádám és Végh-Mozgai Heni munkái láthatók, köztük csendéletek, csopaki és arácsi utcaképek, Balaton-felvidéki tájkép, több balatoni látkép és portrék is megtekinthetők. A megnyitón közreműködött Dávid Roland énekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!