Kultúra

2016.09.28. 13:30

Op-art és utcatárlat

Veszprém – Utcatárlattal, op-art és gasztronómiai kiállítással is várja az érdeklődőket a következő hónapokban a Laczkó Dezső Múzeum.

Kutasi Zsófia

November 13-ig a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozaton belül változatos programokat kínál a Laczkó Dezső Múzeum. A sorozat következő rendezvénye október 8-án lesz: Utcatárlat – teret hódító művészet! címmel a múzeum képzőművészeti gyűjteményének néhány ritkán látott darabjából nyílik kiállítás a Kossuth utcán.

Lesz továbbá plakát kiállítás, ingyenes tárlatvezetés a múzeum tanulmányi raktárában, majd a gasztronómia világából nyílik vándorkiállítás. A múzeumok közötti együttműködésnek köszönhetően a pécsi Janus Pannonius Múzeum Victor Vasarely Múzeumának anyagából nyílik tárlat. A kiállításon az op-art világhírű művészének közel ötven alkotása lesz látható.S. dr. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója elmondta, a Veszprémi Egyetemi Színpad és a Laczkó Dezső Múzeum együttműködési megállapodást ír alá a jövőbeni közös munkáról.

Ennek jegyében az egyetemi színpad közreműködik a múzeum kiállítás megnyitóin, szaktárlatvezetésein, kiemelkedő programjain. Több, az 1956-os emlékévhez kapcsolódó programot szervez a múzeum, többek között ingyenes múzeumi drámapedagógiai foglalkozásokat. Az 1956-os forradalom és szabadságharchoz kötődő műtárgyak és dokumentumok a Laczkó Dezső Múzeumban című tanulmánykötet bemutatója szintén az emlékévhez kapcsolódik. A bemutatót a múzeum a Veszprémi Törvényszékkel közös együttműködésben rendezi.

Decemberben a tervek szerint a Laczkó Dezső Múzeum és a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület közös programokat tart; emléktábla koszorúzást, kiállítás megnyitót, irodalmi műsort és kerekasztal beszélgetést. A múzeum folyamatos programjai a múzeumpedagógiai foglalkozások, a múzeumi szabadegyetem, valamint az ifjú muzeológusok köre.

Címkék#program

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!