Kultúra

2011.03.02. 14:36

Nyakas versmondók

Veszprém - Tizenkilenc diák vett részt a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola által szervezett versmondó versenyen.Nyakas János tiszteletére volt tanítványai 1995-ben hoztak létre egy alapítványt, ami azóta támogatja a szavalóverseny megrendezését.

Balla Emőke

A programon Nyakas János özvegye is jelen volt. A közgazdasági szakközépiskola idén a TÁMOP 3.4.3. tehetséggondozó pályázat keretében szervezte meg a rendezvényt a Dohnányi Zeneművészeti Szakközépiskolával együtt, tájlékoztatott Sörös Mariann, a verseny szervezője.
 
A megnyitón  Piros György öregdiák osztotta meg személyes élményeit a tanár úrról. Méltatta irodalmi, nyelvtani, történelmi tájékozottságát, humanista szellemiségét, és megköszönte, hogy az iskola méltóképpen emlékezik rá. A versenyen első helyezést ért el Tatai Barbara (Lovassy László Gimnázium), második lett Sipos Berta Őszike (Vetési Gimnázium), harmadik Ticz András (Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola).

Különdíjat kapott Dergez Márk (Padányi Katolikus Gyakorlóiskola) és Hajmássy Zsuzsanna (Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!