Kultúra

2015.07.27. 13:27

Néptáncosok hagyományőrzése Abán

Aba, Litér – „Hagyományaink útján” mottóval tehetséggondozó néptánc tábort szervezett Abán, a kis Fejér megyei településen a Litéri Zöldág Kulturális Egyesület a közelmúltban, melyen közel harminc Veszprém megyei fiatal vett részt.

Müller Anikó Hanga

A résztvevő fiatalok több tájegység táncával ismerkedtek. Fotó: Müller Anikó Hanga

A négynapos együttlét célja a magyar kulturális örökség megőrzése és továbbörökítése, a néphagyományok megismerése, a nemzeti identitás erősítése volt, tájékoztatta lapunkat Vastag Richárd szervező, a Népművészet Ifjú Mestere címet viselő táborvezető. Az ifjú néptáncos tehetségek több tájegység táncaival ismerkedtek, a Kárpát-medencei erdélyi, a tiszavidékiek mellett kiemelten foglalkoztak a bakonyi kistelepülésen, Borzaváron gyűjtött és lejegyzett jellegzetességekkel, motívumokkal. Az oktatók között volt – Vastag Richárd mellett – táncospárja Fodor Eszter és több Aranysarkantyús és a Népművészet Ifjú Mestere címmel kitüntetett táncpedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!