Kultúra

2016.08.16. 16:35

Nemzetközi este - Grúz, indonéz és argentin előadók

Veszprém - Az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ idén is megszervezi a nemzetközi folklóresteket.

Balla Emőke

Grúz, indonéz és horvát együttes lép fel augusztus 18-án, csütörtökön este hét órakor az Óváros téren. Az 1961-ben alapított ének- és táncegyüttes, a Gurjaani Grúzia egyik legismertebb és legkedveltebb csoportja. Az indonéz csoport elsősorban az észak-szumátrai etnikum táncait és tradícióit kutatja és tanulja, de foglalkozik az indonéz szigetvilág hagyományainak megőrzésével is. A Kud Jedinstvo 1919-ben alakult Split városában, Horvátország legrégebb óta működő együttese, ma már több mint 400 tagot számlál.

Indonéz tánccsoport is fellép a csütörtöki programban  Fotó: Veszprém Városi Művelődési Központ

Másnap, augusztus 19-én, pénteken este hét órakor felvidéki, moldáv és argentin együttesek lépnek színpadra az Óváros téren. A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Táncegyüttes 1951-ben alakult, fő célja a felvidéki magyar tánckultúra hiteles képviselete otthon és külföldön egyaránt. Az Opincuta Folk Group hiteles moldáv néptáncot korhű népviseletben ad elő. Az argentin együttes Argentína harmadik legnagyobb városából, Rosarióból érkezett Veszprémbe.

A tánccsoport és a velük muzsikáló zenészek jóvoltából Argentína több régiójának zenéjét, táncait és népviseletét ismerhetik meg az érdeklődők.

A estekre a belépés díjtalan, eső esetén a programot az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!