Kultúra

2017.05.12. 13:57

Nem ülnek ölbe tett kézzel Berhidán!

Berhida – Minden évben arra törekszünk, hogy a régi kiállítók mellett újak is legyenek. Eddig ez sikerült, ám a korábbi kiállításokkal büszkélkedők is mindig megújulva, szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb alkotásokkal örvendeztetnek meg bennünket – mondta el Turcsányi Istvánné, az Összefogással Berhidáért Egyesület elnöke.

Leitner Vera

Az országosan első alkalommal meghirdetett Közösségek hete elnevezésű programsorozathoz Berhida városa is csatlakozott, több napra szóló programmal készülve a kijelölt időszakra.

Ennek első mozzanataként nyitották meg az Összefogással Berhidáért Egyesület (ÖBE) kiállítását a peremartongyártelepi Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárban.

– Az egyesület tíz éve, 2007-ben alapult azzal a céllal, hogy elősegítse a település fejlesztését, s felélessze, megtartsa, ápolja a helyi hagyományokat – mondta el az ÖBE elnöke, Turcsányi Istvánné.

Az elmúlt években számos rendezvényt szerveztek a szüreti felvonulástól kezdve, utcadíszítésen, mindenki karácsonyán, különböző kiállításokon át a farsangi mulatságokig, s ahogy azt az elnökasszony elmondta, köszönettel tartoznak az iskoláknak, óvodáknak, a közművelődési intézmények gondozóinak, helyi nyugdíjas kluboknak, a Kertbarát Körnek.

A most megnyílt kiállítás a Közösségek hete programsorozat keretében jött létre, gazdag keresztmetszetét felmutatva a településen élők munkáinak, melyek közt láthatunk kerámiákat, melyeket felnőttek és gyerekek készítettek, modern és régi korokat bemutató alkotásokat, ékszereket, babákat, terítőket, horgolásokat, papírkosarakat de a korongolt és kézzel készített kerámiákból felépített, terepasztalnyi manóbirodalmat is megcsodálhatják a látogatók.

Rákóczi általános iskola 7-8. osztálya verssel, citerazenével, énekkel járult hozzá a megnyitó ünnepélyességéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!