Kultúra

2015.07.22. 18:42

Négy napig szól a muzsika az utcán

Veszprém - Elstartolt az utcazene-fesztivál, már a négynapos ingyenes dzsembori nyitónapján több ezres tömeg hömpölygött a megyeszékhely belvárosában.

Szabó Péter Dániel

Immár tizenhatodik alkalommal indult el a Veszprémi Utcazene-fesztivál, ami a több mint másfél évtizedes története alatt nemzetközi szinten is jegyzett rendezvénnyé, négy nap alatt tízezreket megmozgató belvárosi bulivál érett. Olyan bulivá, amelyre a fellépőktől függetlenül minden korosztály kilátogat, s jól érzi magát.

A program idén is az utcazenész versenybe nevezett, az 500 ezer forintos szakmai, illetve közönségdíjért versengő előadók és zenekarok koncertjeivel indult a kisszínpadokon. Egyszemélyes bandaként debütált a fesztiválon Kéri Sámuel, azaz Szipka Loops, de fellépett a Szatmárnémeti Utcazene-fesztivál különdíjasa, az ASH band is.

Este a magyaros nevű dán gitáros lány Sara Katona, s a Veszprémben saját rajongótáborral rendelkező olasz brigád, a La Tresca adott koncertet, de színpadra lépett a Zoohacker társaságában érkező Fábián Juli is.

Csütörtökön tovább folytatódik a mulatság. A Kossuth utca felső részén svájci-olasz I Skarbonari, az Óváros téren a francia Scarecrow, a Hangvilla előtt pedig a német Dirty Honkers koncertjét érdemes mindenképp meghallgatni.

Kéri Sámuel,azaz Szipka Loops, az egyszemélyes zenekar. Fotó: Szabó Péter Dániel

Címkék#utcazene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!