Kultúra

2015.07.23. 19:53

Muzsikáló utcák - Nemzetközi felhozatal a belvárosban

Veszprém - Féltávnál az utcazene-fesztivál, amelynek utolsó két napján is izgalmas koncertek várják a közönséget. Szombaton például a nemzetközi szinten is jegyzett Heymoonshaker zenél az Óváros téren.

Szabó Péter Dániel

Ugyan a fesztivál által meghirdetett utcazenészversenyben is bőséggel akadnak különleges tehetséggel megáldott előadók és zenekarok, ám az igazi nagyágyúk az esti
programban lépnek mindkét nap színpadra a Veszprém belvárosában felállított színpadokon.

Pénteken például a latin ritmusokkal és ska elemekkel tarkított zenét játszó I Skarbonari koncertezik 21 órától az Óváros téren, utánuk pedig 23.15-től egy teljesen őrült kanadai francia izraeli trió, a Dirty Honkers bazsevál ugyanitt. Közben a Hangvillánál felállított nagyszínpadon 21.15-től a szvingből, reggae-ből, jazzből és folk hip-hopból építkező Bukahara húzza, majd 23.15-től az elektronikus tánczenét, a szvinget és a jazzt mixelő szlovén Manouche zenél.

Az Andy Balcon és Dave Crowe alkotta brit Heymoonshaker duó Európa-szerte egyre népszerűbb. Fotó: Heymoonshaker

A kisebb helyszíneken érdemes meghallgatni az improvizációra épülő Random Tripet (péntek 21.00 Kossuth utca felső része), a rockabilly német helytartóit, a Paul Mad Ganget (péntek 23.00 Gizella udvar) és a magyar színeket képviselő Esti Kornél akusz-tikus produkcióját (péntek 21.00 Kossuth utca közepe). Szombaton 21 órától a meghatározhatatlan eredetű maszkokban fellépő francia Santa Machete kezdi a mulatságot az Óváros téren, őket pedig 23.15-től a fesztivál legnagyobb sztárjának is bátran nevezhető Heymoonshaker követi. Az Andy Balcon és Dave Crowe alkotta brit duó a rock n roll és a blues dicsőségére esküszik.

A Hangvillánál szombaton 21 órától a La Tresca kezdi a műsort, majd 23.30-tól a már említett I Skar- bonari veszi át a ceremóniamesteri szerepet. A fesztivál szakmai,
illetve közönségdíjas zenekarainak gálakoncertjeire szombaton 21 és 23 órától
kerül sor a Kölcsey könyvesboltnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!