Kultúra

2016.12.07. 20:35

Musicalt mutatnak be

Veszprém - A Veszprémi Petőfi Színház Bálint András rendezésében pénteken este mutatja be a My Fair Lady című musicalt.

Balla Emőke

Hatvan éve, New Yorkban volt a premierje Alan Jay Lerner és Frederick Loewe népszerű művének, a My Fair Ladynek, amely George Bernard Shaw klasszikus darabjából, a Pygmalionból készült. A musical őrzi az eredeti mű szellemét, gúnyos társadalomkritikáját, a tanár-tanítvány viszony sokszínű ábrázolását.

A történet szinte mindenki számára ismerős: Henry Higgins, az érdes modorú nyelvészprofesszor fogadást köt műkedvelő kollégájával, Pickering ezredessel, hogy az útszéli nyelven és tájszólással, elviselhetetlen hangon rikácsoló, piszkos külsejű, elhanyagolt virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan társasági dámát farag.

Szombathy Gyula és Kusnyér Anna az előadásban Fotó: Pesthy Márton

A veszprémi előadást Bálint András Kossuth- és Jászai-díjas, érdemes művész rendezi. Különleges kihívás számomra, hogy Veszprémben megrendezhetem ezt a bájos zenés játékot" - nyilatkozta. Az előadásban Henry Higginst Oberfrank Pál Jászai-díjas színművész, Mrs. Higginst Esztergályos Cecília Jászai-díjas, Kiváló és Érdemes művész, Eliza Doolittle-t Kusnyér Anna, Pickering ezredest Kőrösi Csaba, Mrs. Pierce-et Módri Györgyi, Alfred P. Doolittle-t Szombathy Gyula Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész alakítja, a további szerepekben Nagyhegyesi Zoltán, Soltis Eleonóra, Nyirkó István és Máté P. Gábor látható.

A premier december 9-én, pénteken este lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!