Kultúra

2016.04.27. 08:55

Megyei irodalmi Ki mit tud?

Veszprém – A világ színei voltak a témája az idei Megyei irodalmi ki mit tud?-nak.

Balla Emőke

A Szilágyi Keresztény Iskola tizenötödik alkalommal rendezte meg általános iskolásoknak a Megyei irodalmi ki mit tud?-ot, melynek mottója Hioszi Tatiosz idézete volt: „A világ színeit és fényeit láthatjuk szemünkkel is, de a színek és fények igazából csak a szívünkben kelnek életre." A jelentkezők számára csak a színek téma volt a kikötés, más nem. A verseny meghirdetői a megye iskoláiból két tanuló jelentkezését várták, a rendezvényen a négy korcsoportban harmincnyolc tanuló vett részt, tájékoztatott Bedics Anita szervező.

A zsűri elnöke Kiss T. István, a Pannon Várszínház színművésze volt, mellette Mogyoróssy Elekné és Németh Jánosné, az iskola nyugdíjba vonult pedagógusai hallgatták a produkciókat. A zsűri maximálisan elégedetten szólt a gyerekek felkészültségéről. Kiss T. István a verseny után az elhangzott műveket részletesen értékelte. Sok dicséretet hallhattak a résztvevők, de az építő jellegű kritikák sem hiányoztak.

Az első, második osztályosok korcsoportjában első helyezett lett Péter Petra, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulója, a harmadik, negyedik osztályosok között Gáty Gergely, a Szilágyi iskola tanulója. Ebben a kategóriában különdíjat kapott Sólyomvári Erik, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola és Gelencsér Ábel, a Szilágyi iskola tanulója. Az ötödik, hatodik osztályosok legjobbja Burger Dóra, a Veszprémi Rózsa úti Általános Iskola diákja, a hetedik, nyolcadikosok között pedig Szabó Kinga, a Padányi Katolikus Iskola diákja. Saját mű kategóriában az alsó tagozatosok között Pálffy Hannát, a Dózsa György Általános Iskola tanulóját, a felső tagozatosok között Kovács Klárát, a Szilágyi iskola tanulóját díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!